• home
 • video
 • pas verschenen

  Camus: "Met Tunesië op het WK? Nu of nooit"

  De goeie prestaties van Camus bij Genk blijven niet onopgemerkt.

  Is Fabien Camus volgend jaar te bewonderen op het WK in Brazilië? De middenvelder van Racing Genk maakt voor het eerst in vier jaar kans op een selectie bij Tunesië en wordt dus misschien opgeroepen voor het beslissende barrageduel van dat land.

  Fabien Camus heeft de Frans-Tunesische nationaliteit. Tot nu toe kwam hij al een keer in actie voor Tunesië. "Ik speelde in 2009 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland"; zegt hij in Het Belang van Limburg.

  "Ik kan dus in principe ook nog voor Frankrijk kiezen, maar dat zit er onder meer door de grote concurrentie niet in. Ik houd het dus op Tunesië. We hebben een heel goeie ploeg en staan op slechts een match van het WK." In de heenwedstrijd van de barrages hielden Tunesië en Kameroen het bij 0-0.

  Camus werd lange tijd over het hoofd gezien door de Tunesische bondscoach, maar voor de barrageduels nam de Nederlander Ruud Krol het roer in handen. "Hij informeerde zich bij Genk-coach Mario Been. Nu zit ik plots wel in de preselectie."

  "Ik wil die kans met beide handen grijpen. Ik ben 28. Als ik ooit nog eens op een WK wil spelen, is het nu of nooit."