• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Heb echt zin in de Tour"

  Tom Boonen won al zes ritten in de Tour, hier in 2005 in Tours.

  Twee weken geleden liet Patrick Lefevere op de Tour-voorstelling ontglippen dat Tom Boonen zijn zinnen heeft gezet op een nieuwe deelname aan de Ronde van Frankrijk. Boonen geeft nu ook zelf aan dat hij er graag bij wil zijn in 2014. "De kasseienrit naar Arenberg kan iets voor mij zijn."

  Tom Boonen paste de voorbije twee jaar voor de Ronde van Frankrijk, maar nu brandt het vuur weer om deel te nemen aan het Tourcircus. "Ik ben er zelf tegen manager Lefevere en ploegleider Peeters over begonnen, lang voor het rittenschema bekend was", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  Omega Pharma-Quick Step kende dit jaar een succesvolle Tour, met vier ritzeges. "Succes werkt aanstekelijk en mijn hart bloedde. Ik begon de Tour zowaar te missen. Of toch vooral de interne sfeer en het samen knokken voor hetzelfde doel."

  "Neem nu die ploegentijdrit (die OP-QS met 75 honderste seconde verloor). Zo nipt verliezen, dat knaagt. Iedereen zat toen in zak en as. Op zo'n moeilijk moment kan ik het team van nut zijn. Waarom zou ik dus niet gaan? Als het tegenvalt, valt het tegen."

  Boonen gaf de voorbije jaren aan genoeg te hebben van de Tour. Is hij nu van mening veranderd? "Ik ben niet gedegouteerd door die koers. Ik bewaar mooie herinneringen aan mijn zes deelnames, met onder meer zes ritzeges, vier dagen geel en de groene trui in 2007."

  "De media zullen me ook niet meer vragen hoeveel ritten ik ga winnen. Daar hebben we Mark Cavendish voor. Maar de kasseienetappe naar Arenberg zou wel iets voor mij kunnen zijn. Ik heb er echt wel zin in."