• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Het zal stormen in Wenen"

  Mario Been verwacht een warm onthaal in Wenen.

  Racing Genk is vanop de luchthaven van Maastricht vertrokken naar Oostenrijk voor het Europa League-duel van morgen tegen Rapid Wien. Als Genk wint en Dinamo Kiev wint ook, dan stoot Genk door naar de volgende ronde. Mario Been verwacht een warm onthaal in Wenen.

  In de heenwedstrijd in Genk eindigde de wedstrijd op 1-1. Rapid Wien liet bij momenten zien dat het goed kan voetballen. Daar staat tegenover dat Genk de laatste twee jaar vaak beter speelde buitenshuis dan in het eigen stadion.

  "Wij hebben tot nu toe in elke wedstrijd gescoord. Dat toont onze kwaliteiten wanneer we ruimte krijgen", zegt Been aan Sporza. "Dus laat ons hopen dat we die ook morgen krijgen."

  Rapid Wien speelt zijn Europa League-duels niet in zijn eigen stadion, maar wijkt uit naar het grotere Ernst Happel Stadion in Wenen. Been is op zijn hoede voor de ontvangst in Oostenrijk.

  "Ik verwacht een Rapid Wien dat gaat stormen, gesteund door 30 000 mensen. Dus dat wordt een mooi avondje. Hopelijk kunnen we ons niveau halen en ons plaatsen."

  "Maar ook vorig jaar hebben we in grote wedstrijden, zoals tegen Stuttgart, laten zien dat  deze spelers klaar zijn om aan Europa te laten zien dat ze echt goeie spelers zijn."

  Houben: "We zitten op schema"

  Genk-voorzitter Herbert Houben reisde ook mee naar Wenen. Genk doet het op alle fronten goed op dit moment en dan kan een voorzitter niet anders dan tevreden zijn.

  "Voor het seizoen was onze ambitie in de competitie om de top drie te halen. We staan op een punt van de eerste, dus op dat vlak zitten we op schema. De tweede ambitie was Europees gezien overwinteren en ook in de beker doen we nog mee. Dus we zitten goed."

  In tegenstelling tot bij de andere grote ploegen in België, is het bij Genk ook al een heel seizoen rustig.

  "Wij zijn er de laatste jaren in geslaagd onze dalen te beperken", zegt Houben. "We hebben een lange periode gehad met uitstekende seizoenen, maar ook een paar heel slechte. Onze eerste opdracht was om die slechte seizoenen er uit te halen en dat creëert nu rust."