• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong: "Was clean bij mijn comeback"

  Lance Armstrong in de Tour van 2010.

  Lance Armstrong reed bij zijn comeback in 2009 clean. Dat heeft de Amerikaan verteld aan de wielerwebsite cyclingnews.com. "Maar ik besef dat niemand me zal geloven", zegt Armstrong.

  Armstrong maakte in 2009 zijn comeback in het peloton. In de Ronde van Frankrijk werd hij derde. Zonder doping, beweert hij. "Ik besef dat ik niet geloofwaardig ben, mensen denken dat omdat ik 15 jaar aan een stuk loog ik nu nog steeds lieg", zegt de Amerikaan.

  "Het is frustrerend dat de mensen me niet geloven, maar ik begrijp hen ook. Hopelijk zullen er stemmen opduiken die bevestigen wat ik zeg. Ik hoop dat er ooit een dopingtest komt voor transfusies en dan zullen mijn prestaties van 2009 echt getoetst kunnen worden."

  Ook in 2010 was Armstrong naar eigen zeggen clean. Hij finishte toen als 23e in de Tour.