• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "Club-fans waren nog fatsoenlijk"

  "Spelers kunnen alleen beloven dat ze hard hun best doen."

  De supporters van Club Brugge gingen zaterdag op de training hun ongenoegen uiten aan de spelers. In Extra Time werd het voorval ook besproken. "Ik vind het publiek in Brugge nog altijd heel braaf", zegt Gert Verheyen.

  Toeval of niet, Club Brugge won een dag na de supportersactie met 1-0 van Lokeren. Op scherp gezet door de achterban? "De spelers zouden altijd op scherp moeten staan", zegt Gert Verheyen. "Daar zou je geen supporters op het veld voor nodig moeten hebben."

  Verheyen begrijpt dat de supporters iéts wilden doen om hun onvrede na de 0 op 9 te uiten. "Wat kun je doen als je ontevreden bent als supporter? Niet veel. Ik vind nog altijd dat het publiek in Brugge heel braaf is. En ze waren nog fatsoenlijk, ik vond het wel meevallen."

  Maar de voormalige speler van Club Brugge weet ook dat zo'n actie niet heel veel uithaalt. "Wat wil je dan als supporter dat de spelers of de trainers zeggen? Ze kunnen niet beloven dat ze zullen winnen, alleen maar dat ze heel hard hun best zullen doen. En dat hebben ze gedaan."

  Johan Boskamp geeft een pluim aan Bart Verhaeghe, die de supporters toesprak: "Ik vind het knap van de voorzitter dat hij daar is. Vanden Stock heeft dat bij Anderlecht ook eens gedaan." Verheyen knikt: "Als je dan op een rustige manier uitleg geeft, is er niks aan de hand."