• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters coacht Waasland-Beveren: "In eerste klasse blijven"

  Bob Peeters moet Waasland-Beveren in eerste klasse houden.

  Waasland-Beveren heeft een opvolger voor Glen De Boeck aangesteld. Bob Peeters (39) wordt hoofdcoach en krijgt Alex Czerniatynski als assistent. Peeters treedt al voor de tweede keer in de voetsporen van De Boeck, na Cercle Brugge in 2010. "Het behoud is de absolute topprioriteit voor Peeters", stelt de nummer 15 uit eerste klasse. Peeters wil zijn criticasters lik op stuk geven.

  Waasland-Beveren, de voorlaatste in de Jupiler Pro League, schoof trainer Glen De Boeck vorige week aan de kant na een 8 op 36 in de competitie. De Boeck was er net geen jaar coach.

  Enkele dagen later speelde Waasland-Beveren gelijk op het veld van leider Standard, maar zondag werd er verloren van Cercle Brugge.

  Bob Peeters heeft nu getekend tot het einde van het seizoen, met een optie op een extra seizoen.

  "Met Bob Peeters wordt een trainer aangetrokken wiens visie op voetbal perfect te rijmen is met de filosofie van de club", meldt Waasland-Beveren.

  "De clubleiding schat de mentale en tactische vaardigheden van Peeters erg hoog in en hoopt dan ook dat hij een nieuw elan kan geven aan de spelersgroep en de nodige punten in het klassement kan vergaren."

  Derde job in eerste klasse

  Voor de 39-jarige Bob Peeters is Waasland-Beveren zijn derde club als hoofdcoach in de eerste klasse. Hij begon in 2010 bij Cercle Brugge, als opvolger van Glen De Boeck nota bene. Vorig seizoen was hij twee maanden coach van AA Gent, na het ontslag van Trond Sollied.

  Peeters: "Criticasters lik op stuk geven"

  Na zijn twee mislukte opdrachten vorig seizoen bij Cercle en Gent stond Peeters maandenlang aan de kant. Nu is hij weer coach. "Ik ben blij dat we er zo snel uit waren", zegt hij.

  "Ik las wel her en der dat ik financieel onhaalbaar was, maar ik besef dat ik weer in mezelf moet investeren. Ik sta weer met de voeten op de grond. De uitdaging en de gesprekken met de club trokken me over de streep."

  "De voorbije maanden heb ik af en toe getwijfeld of ik dit nog wel zou willen doen. Maar ik heb nu een lange rustperiode gehad. Gedurende vijf maanden zat alles tegen wat kon tegenzitten en kreeg ik heel veel kritiek."

  "Achteraf bekeken denk je "misschien heb je het ergste gehad". En als ik terugkijk naar de eerste twee jaar, dan mag ik trots zijn op die statistieken."

  "En als je terugkijkt naar de ploegen waar het foutliep, zie je dat ook mijn opvolger werd ontslagen. Ik ben niet rancuneus, maar dat geeft aan dat het misschien toch niet alleen aan mij lag."

  "Iedereen verklaart me misschien wel voor gek na mijn vorige avonturen, maar ik kan het voetbal niet missen. Ik doe dit graag en hoop dat ik alle criticasters lik op stuk kan geven."

  "Passie en duidelijkheid brengen"

  Peeters en Czerniatynski hebben al een beetje zicht op de groep. "We zijn alles in kaart aan het brengen en hebben al gesproken met sommige spelers."

  "Er zijn zeker kwaliteiten, maar in deze situatie heb je eens een resultaatje nodig om wat ademruimte te krijgen. Als technische staf ben je daar ook van afhankelijk. Je kunt accenten leggen, maar je hebt ook een factor geluk nodig."

  Peeters weet al waaraan hij het eerst wil werken. "De groep is een beetje braaf. Ik wil passie en vuur brengen. Maar ook duidelijkheid. Vaste afspraken bij balbezit en balverlies, zodat de spelers een kapstok hebben."

  De opdracht is duidelijk: "In eerste klasse blijven. De manier waarop maakt niet uit. Het is wel mijn bedoeling om verder te kijken met Waasland-Beveren. Maar ik heb geleerd van het jaar per jaar te bekijken en dan zien we wel."