• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal: "Altijd op hardcourt is pech voor mij"

  Nadal oefent in de O2 Arena in Londen.

  Rafael Nadal speelt vandaag zijn eerste wedstrijd in deze editie van de Masters, tegen zijn landgenoot David Ferrer. De Spanjaard kon het toernooi met de beste acht spelers van het seizoen nog nooit winnen, maar kent daar de oorzaak van.

  Nadal neemt voor de zesde keer deel aan de Masters. Alleen in 2010 bereikte hij de finale, die hij verloor van Roger Federer.

  "Ik heb gewoon de pech dat er altijd op indoor hardcourt gespeeld wordt", zegt de nummer één van de wereld. "Dat is nu eenmaal niet mijn favoriete ondergrond."

  "In de vorige decennia werd er telkens op een andere ondergrond gespeeld. Dan zou ik meer kans gemaakt hebben. Het zou ook eerlijker zijn als het in de toekomst opnieuw zo werd. Zelf zou ik daar niet meer van kunnen profiteren, maar het zou goed zijn voor de volgende generaties."

  "Maar ik geef de hoop niet op. Als ik eens wil winnen, zal het op deze ondergrond moeten gebeuren. En ik zal er tot het einde van mijn carrière voor blijven strijden."

  Nadal kan op deze Masters bovendien zijn eerste plaats op de wereldranglijst weer verliezen aan Novak Djokovic. Maard aar ligt hij niet wakker van. "Het is leuk om nummer één te zijn, maar het is geen doel op zich. Een mooi toernooi winnen is belangrijker."