• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho wijzigt ploeg tegen Schalke, Torres out

  Mourinho was niet te spreken over de prestatie van Chelsea bij Newcastle.

  José Mourinho heeft verschillende veranderingen aangekondigd voor het Champions League-duel met Schalke 04. Over De Bruyne had de Chelsea-coach het niet. Fernando Torres is out met een dijblessure.

  Na de verloren competitiewedstrijd tegen Newcastle van afgelopen weekend zei José Mourinho over zijn team zei dat hij elf verkeerde keuzes had gemaakt.

  Voor het Champions League-duel zal de Portugees zijn team dan ook op verschillende plaatsen wijzigen. Toch wil hij niet dat die keuzes als straf voor zijn spelers worden geïnterpreteerd. Over Kevin De Bruyne, die tegen Newcastle alweer in de tribune zat, zei Mourinho niets. Ook over de positie van Hazard wou Mourinho niets lossen.

  "Ik sta nog steeds achter mijn woorden van zaterdag," zegt Mourinho op een persconferentie. "Maar de veranderingen die ik maak zijn geen afrekening met mijn spelers. Nadat ik de prestaties van mijn spelers beoordeeld heb, maak ik keuzes. Niet om spelers te straffen, wel om het beste team aan de aftrap te krijgen."

  "Fernando Torres is geblesseerd aan zijn dij", laat Mourinho nog weten. "We moeten wachten op de scan van morgen. Hij mist zeker de confrontatie met Schalke en de competitiewedstrijd van zaterdag tegen West Brom. Daarna is er interlandvoetbal, we zullen zien hoe hij evolueert."

  Demba Ba of Samuel Eto'o?

  Mourinho beschikt na het uitvallen van Fernando Torres nog over twee spitsen om de plek van de Spanjaard in te nemen. Demba Ba en Samuel Eto'o zijn de opties die de Chelsea-coach rest. Eto'o scoorde tot nog toe één keer, Ba nog niet.