• home
 • video
 • pas verschenen

  Hyundai: "Met Neuville WK rally winnen"

  Thierry Neuville en corijder Nicolas Gilsoul kiezen voor het Koreaanse fabrieksmerk.

  Thierry Neuville heeft beslist over zijn rallytoekomst: de 25-jarige Belg ruilt volgend seizoen zijn Ford voor een Hyundai. Het Koreaanse fabrieksmerk keert terug in het WK rally en met ambitie: het mikt met Neuville op de wereldtitel. Onze landgenoot tekende een meerjarencontract. "Hyundai is de perfecte partner voor mij: jong, ambitieus en met een langetermijnvisie", zegt Neuville.

  Neuville brak het voorbije seizoen helemaal door voor het Qatar M-Sport Ford-privéteam. Met enkel nog de Rally van Groot-Brittannië over twee weken op het programma staat hij tweede in de WK-stand.

  Neuville had de teams dan ook voor het uitkiezen. Een voorstel van Citroën, het team waarvoor hij in 2012 het WK rally reed, maar dat hem dit jaar geen volledig programma kon bieden, legde hij naast zich neer.

  Neuville, die wel nog zijn eerste WK-rally moet winnen, wou ergens nummer één zijn.

  Hyundai was al eens actief in het WK rally van 2000 tot 2003. In 2002 en 2003 reed Freddy Loix trouwens voor het team in het WK rally. Door het dichtdraaien van de geldkraan maakte Hyundai het seizoen 2003 niet af. De ambities zijn nu veel groter.

  "Zowel wij als Neuville willen wereldkampioen worden. Thierry is het voorbije seizoen heel wat rijper en constanter geworden. Hij is onze eerste keuze", zegt de Belgische teammanager Alain Penasse aan de RTBF.

  Neuville: "Hyundai is perfect voor mij"

  Neuville zal samen met zijn corijder Nicolas Gilsoul in de nieuwe i20 WRC-rallyauto stappen. Die auto werd in minder dan een jaar klaargestoomd. De Rally van Monte-Carlo in januari wordt het debuut van de Belgen voor Hyundai.

  Neuville is blij met zijn nieuwe werkgever: "Hyundai Motorsport is de perfecte partner voor mij: een jong, opkomend en ambitieus constructeursteam, met een duidelijke langetermijnvisie om succes te oogsten in het WK."

  "Ik wou al langer voor een fabrieksteam rijden en was onder de indruk van de faciliteiten en het potentieel van het team. Ik hoop dat mijn WK-ervaring het team ten goede zal komen en dat we een harmonieuze samenwerking kunnen uitbouwen."

  "We weten dat ons in het eerste seizoen een steile leercurve wacht, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen een succesvolle toekomst tegemoet gaan."