• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Of ik een genie ben? Ja"

  Cavendish: "Ik los voortdurend puzzels op."

  Mark Cavendish werkt niet alleen aan zijn conditie om massaspurten te winnen. De Brit traint ook zijn geest . "Ik los voortdurend puzzels op om mijn geest scherp te houden."

  "Veel wielrenners trainen alleen hun lichaam", zegt Cavendish aan The Telegraph. "Maar wielrennen is soms ook een denksport. Een massasprint is te vergelijken met een reeks schaakzetten."

  "Je hebt geen tijd om na te denken want je moet onmiddellijk reageren en handelen. Daarom los ik voortdurend puzzels op. Zo houd ik mijn geest scherp. Mijn tablet staat vol met sudoku's, hanidoku's, slitherlinks en andere logische puzzels."

  "Ik speel ook online scrabble", gaat de renner van Omega Pharma-QuickStep verder. "Wanneer ik verlies ben ik even onuitstaanbaar als na spurtverlies in de Tour de France."

  "Ik heb bovendien een fotografisch geheugen. Ik kan de laatste tien kilometer van Milaan-San Remo zo tot in detail beschrijven. Of ik dan een genie ben? De laatste keer dat ik een IQ-test invulde wel, ja."

  "Het ontbreekt me aan punchkracht"

  De 28-jarige Cavendish heeft het in de Engelse krant ook over zijn status als beste sprinter ter wereld. "Ik voel dat ik ouder word", zegt de Brit. "Tegenwoordig moet ik werken aan mijn sprint, dat was vroeger niet zo. Het ontbreekt me aan punchkracht."

  "Mijn positie als 's werelds meest dominante sprinter wordt nu ook echt aangevallen", verwijst Cavendish naar Kittel en Sagan. "Voordien had ik geen echte uitdagers."