• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht: "Getoond dat we CL-waardig zijn"

  Van den Brom is trots op zijn spelers.

  Lachende gezichten bij Anderlecht na de 1-1 en het onverhoopte puntje bij PSG. "Iedereen heeft iets extra's gegeven. Als coach kun je niet meer wensen", zegt John van den Brom. "Anderlecht scoort uit zijn enige uitgespeelde kans", reageert PSG-coach Blanc.

  Na de 0 op 9 en zonder een gemaakte goal begon Anderlecht zonder veel illusies. "Maar ik gaf vooraf wel aan dat we deze match moesten gebruiken om door te gaan waarmee we de vorige matchen bezig waren", zegt Van den Brom.

  "En als dat lukt en je kunt het aanvullen met een resultaat, dan kun je als coach enkel trots zijn op je spelers. We hebben vanuit een goeie organisatie revanche genomen voor die 0-5. De discipline was er en het team vocht voor dit punt. Meer kun je niet wensen."

  "Iedereen gaf alles, maar dat moet. Ik probeer mijn spelers ervan te overtuigen dat je in dit soort matchen enkel punten kunt halen als iedereen iets extra's brengt."

  "Op het middenveld had ik met Praet (foto) en N'Sakala spelers aan de buitenkant gezet om verdedigend werk te doen. In balbezit moesten ze rust en goed voetbal brengen. Dat lukte en mijn middenvelders staan ook aan de basis van onze fantastische goal."

  "Voor een coach is het genieten als het eruit komt zoals je hoopt. Ik en anderen in de club hebben veel over ons heen gekregen en dan krijg je uiteraard een grote ontlading achteraf. Dat mag wel eens."

  Deschacht: "Met zijn elven verdedigd"

  Anderlecht-kapitein Olivier Deschacht was trots na het gelijkspel. "Dit is fantastisch. Zij speelden met hun beste elftal en dan reis je naar Parijs voor een goeie prestatie en om te tonen dat we CL-waardig zijn."

  "Dat lukte, we deden zelfs beter. We gaan hier bijna met de zege naar huis. Ik denk dat we konden winnen als ze niet meteen die gelijkmaker maken."

  "Onze aanvallers waren vandaag onze beste verdedigers, ze hebben het ons achterin makkelijk gemaakt. Maar goed, tegen zulke ploegen moet je met zijn elven verdedigen. We zijn heel gelukkig."

  Meer reacties:

  • Dennis Praet: "Dit is een revanche. We speelden een goeie match en hielden het goed dicht. Ik heb hard gewerkt en ben doodop, want ik stond meer rechtsback dan op het middenveld. Bij de goal hoorde ik Kljestan schreeuwen en stak ik de bal goed door naar hem."
    
  • Anthony Vanden Borre: "Als we niet meteen die goal incasseren, hadden we nog iets mooiers kunnen bereiken. We hebben ons niet belachelijk laten maken, dat deden we voor onze fans. We speelden als een blok en bleven goed verdedigen."

  Blanc: "Te middelmatig"

  Laurent Blanc sloofde zich niet uit in excuses. "Ik zou niet zeggen dat ik te weinig inzet of goesting zag. We waren gewoon te middelmatig in alle facetten van het spel", zegt de trainer van PSG.

  "Anderlecht speelde zeer moedig en georganiseerd. Mijn spelers hebben alles in de match geïnvesteerd, want ze zijn enorm moe. Maar ik vind wel dat ze te passief waren bij de 0-1. Het was zowat de enige echt uitgespeelde aanval van Anderlecht en die ging te makkelijk."

  "Als we niet snel hadden tegengescoord, hadden we net zo goed kunnen verliezen. Dat wijst wel op mentale weerbaarheid."

  Zlatan Ibrahimovic kijkt al vooruit. "Met dit punt erbij hebben we er 10. Als we over twee weken Olympiakos kloppen, stoten we nog altijd als groepswinnaar door. Vandaag zaten er strubbelingen in ons spel, dat moet vanaf zaterdag beter."