• home
 • video
 • pas verschenen

  Vazquez: "Mag me aanvallender uitleven"

  Victor Vazquez is de spelmaker die de Club-machine moet laten draaien.

  Victor Vazquez, donderdag tegen Cercle nog de schlemiel na dom rood, was gisteren een van de uitblinkers bij Club Brugge. De 1-0 tegen Lokeren was een opluchting. "Na onze 0 op 9 was dit een belangrijke zege. Zeker omdat we volgende week naar Standard moeten en omdat Lokeren ook voor de top zes strijdt", zegt de Spanjaard aan Sporza.

  De Club-supporters hadden hun club en de spelers onder druk gezet met een bezoek op training. Vazquez en co reageerden gepast.

  "We voelden de druk, maar we moesten met plezier spelen. Dat is nu eenmaal voetbal. Je kunt drie keer verliezen en nu winnen we misschien zes keer op rij."

  Vazquez begon nog maar voor de tweede keer aan een match na lang blessureleed en de Spanjaard liet meteen de Club-machine goed draaien. "Ik voerde mijn taken uit zoals afgesproken."

  "Onder Preud'homme mag ik me iets aanvallender uitleven en moet ik vaker aanleunen bij Tom De Sutter, maar ook op de flanken opduiken. Die rol is niet beter of slechter, maar anders. Maar hij vormt geen probleem, want bij Barcelona speelde ik vaak zo."

  "Vooral in de eerste helft probeerde ik als spelmaker mijn stempel op ons spel te drukken. Na de rust liep het iets moeilijker, omdat Lokeren hoog druk zette."

  Vazquez hield het 80 minuten vol tegen Lokeren. "Ik voel me op fysiek vlak steeds beter en hopelijk kan ik nu langere tijd blessurevrij blijven. Standard zondag? We kunnen er winnen."