• home
 • video
 • pas verschenen

  Staelens: "Voetjes op de grond houden"

  Lorenzo Staelens na 11 op 15: "We zitten voor op schema."

  Cercle Brugge is al vijf duels ongeslagen. Na de zeges tegen Club en Waasland-Beveren rukte het op naar de achtste stek. "Maar de doelstelling verandert niet", zegt coach Lorenzo Staelens. "We willen een probleemloos seizoen draaien."

  Vorig jaar kende Cercle Brugge een seizoen vol miserie. Pas na drie coachwissels (Bob Peeters-Foeke Booy-Lorenzo Staelens) en Play-off III en de eindronde met tweedeklassers kon het het behoud in eerste klasse bewerkstellingen.

  "De problemen van vorig jaar willen we niet meer beleven", zegt Staelens aan Sporza. "Onze doelstelling blijft dezelfde: een seizoen zonder problemen. Daar verandert deze zege niets aan."

  Cercle begon niet schitterend aan het seizoen. "Maar mijn spelers zijn knap opgestaan na de 0-5 thuis tegen Standard. Toen zaten we diep." Sindsdien won Staelens' team bij KV Mechelen, speelde het gelijk tegen Zulte Waregem en AA Gent en klopte het Club Brugge en Waasland-Beveren.

  "Al kon het zondag alle kanten uit. We hadden het geluk om eerst te scoren", gaf de Cercle-coach toe.

  Vorig seizoen sloot Cercle de reguliere competitie (30 speeldagen) met 14 punten af, nu telt het er al 17. "We staan voor op ons schema. Hopelijk gaan we voort op ons elan. Mijn spelers beginnen nu wel naar boven te kijken. Het is logisch dat ze wat euforisch zijn. Ik zal ze met de voetjes op de grond moeten houden."

  "Onze kern is ook niet zo zwaar uitgebreid tegenover vorig seizoen. Wel zijn we beter van start gegaan."