• home
 • video
 • pas verschenen

  Roger Vanden Stock: "Hopelijk pakt PSG het anders aan"

  Vanden Stock: "De verwachtingen liggen wel heel hoog."

  Dinsdagavond werkt Anderlecht zijn vierde groepsmatch in de Champions League af. PSG is de gastheer. De vraag die op ieders lippen brandt is of RSCA opnieuw de speelbal van PSG wordt. Voorzitter Roger Vanden Stock droomt stiekem van een klein wonder.

  "Ik hoop alvast op een betere wedstrijd dan de 0-5 thuis en ik hoop ook dat PSG het anders gaat aanpakken", zei Vanden Stock vanochtend in Brussel-Zuid, waar de paars-witte delegatie de trein nam richting Franse hoofdstad.

  "PSG moest de wedstrijd in Brussel winnen, nu denken ze dat ze makkelijk zúllen winnen."

  "Ik hoor dat Ibrahimovic misschien niet zal spelen. Dat zou al een klein verschil maken. En je weet nooit: in een niet zo ver verleden wonnen we op Bayern München met een reserveploeg (in de 1/8e finales van de Uefabeker 2007-2008 met 1-2, red)."

  Het spel van paars-wit mag dan al een tijdje aan de flauwe kant zijn, Vanden Stock warmt zich op aan recente uitslagen.

  "We pakken 7 op 9. Dan kun je toch niet zeggen dat het niet beter gaat? Je kunt altijd zeggen dat het spel de verwachtingen niet inlost, maar de verwachtingen liggen wel heel hoog, hé."

  "We zijn verwend geweest de laatste jaren, met titels en goed spel. Nu bouwen we een nieuw team, dat gebeurt met vallen en opstaan. Daar moet je mee leren leven."

  "Na PSG blijven er trouwens nog twee Champions League-duels over waarin we iets kunnen doen. Win je twee keer, dan doe je mee voor plaats 3 en de volgende ronde van de Europa League."