• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG-coach Blanc: "Beste ploeg zal spelen"

  Met 9 op 9 wenken de achtste finales voor de ploeg van Laurent Blanc.

  Het is nog altijd niet duidelijk of PSG een beroep kan doen op zijn steraanvaller Zlatan Ibrahimovic voor de Champions League-wedstrijd tegen Anderlecht. Op de persconferentie nam trainer Laurent Blanc wel de paars-witte hoop weg dat zijn ploeg het belang van de wedstrijd onderschat. Anderlecht-manager Van Holsbeeck beseft dat nederigheid voor het sterrencollectief van PSG op zijn plaats is.

  "Zlatan Ibrahimovic is onzeker. Zlatan heeft geen serieuze blessure maar het kan wel erger worden. Daarom zijn we voorzichtig", zei Blanc over de spits die twee weken geleden vier keer scoorde in het Astridpark.

  Edison Cavani is er zo goed als zeker niet bij. De Uruguayaan heeft last aan de dij en Blanc wil ook met Cavani geen enkel risico nemen.

  In vergelijking met de wedstrijd in Anderlecht kan PSG wel opnieuw rekenen op Thiago Silva. De kans dat de Braziliaanse kapitein van PSG speelt is groot, want Blanc wil absoluut winnen tegen Anderlecht.

  "Morgen kunnen we ons plaatsen voor de achtste finales, dus we zullen gemotiveerd zijn. Het is een van de belangrijkste wedstrijden in de poulefase. We zullen onverzettelijk zijn. Onze beste ploeg zal op het veld staan."

  "Na de vijf doelpunten die Anderlecht incasseerde in de heenwedstrijd zal de ploeg naar hier komen met revanchegevoelens en proberen ons in moeilijkheden te brengen. Het is aan ons om onze prestatie uit de heenwedstrijd te bevestigen.We hebben er de spelers voor."

  Van Holsbeeck: "We moeten nederig zijn"

  Anderlecht-voorzitter Vanden Stock zei al dat hij hoopt dat PSG de match van morgen anders zou aanpakken dan twee weken gelden. Maar na de 0-5-pandoering in Brussel trekt de manager toch eerder met bescheiden ambities naar Parijs.

  "Het wordt een leerrijke match", zegt RSCA-manager Herman Van Holsbeeck. "Je bent altijd trots om in de Champions League te
  spelen. Maar als je tegen een topclub als PSG moet spelen, is het niveauverschil enorm. Na de vorige match beseft iedereen dat we nederig moeten zijn."

  "Indien we een minimum aan resultaat willen halen, zal iedereen zijn verdedigende taken moeten uitvoeren. De organisatie wordt zeer belangrijk want anders worden we van het kastje naar de muur gespeeld. Het wordt moeilijk om de drie punten te pakken, maar in voetbal weet je nooit."