• home
 • video
 • pas verschenen

  Om ter snelst naar de douche

  Watt ontvangt een rode kaart tegen Charleroi.

  Tony Watt viel afgelopen weekend voor Lierse in tegen Charleroi, maar keek al na 21 seconden tegen een rode kaart aan. Dat het nog sneller kan, blijkt uit onderstaand lijstje.

  Ze Carlo: 12 seconden

  Op 12 juli 2009 ontving Cruzeiro in Brazilië Atletico Mineiro. Na amper 12 seconden werd de thuisploeg tot 10 man herleid na een vermeende elleboogstoot van Ze Carlos. De Braziliaan geloofde zijn eigen ogen niet, maar moest wel naar de kant. Atletico Mineiro profiteerde met veel plezier van de manmeersituatie en klopte Cruzeiro met 0-3.

  Preston Edwards: 10 seconden

  Edward Preston werd in februari 2011 een YouTube-hit nadat hij al na 10 seconden moest gaan douchen. Tijdens Ebbsfleet United - Farnborough in de Conference South, de plaatselijke Engelse zesde klasse, kreeg de thuisdoelman al na 10 seconden een rode kaart.

  Een slechte terugspeelbal bracht Preston in de problemen, waarna zijn woede behoorlijk groot was. Ebbsfleet verloor de wedstrijd uiteindelijk met 0-3.

  Serge Dijehoua: 7 seconden

  Serge Dijehoua mocht begin oktober in de Griekse tweede klasse voor Glyfada invallen tegen Olympiakos Volou, maar moest al erg snel opnieuw naar de kant. Na zijn eerste duel keek Djehoua al tegen een rode kaart aan. Hij stond toen zeven seconden op het veld. Gelukkig kon de Nigeriaan er zelf nog om lachen.

  Takahiro Masukawa: 3 seconden

  Dat het nog sneller kan, bewees Takahiro Masukawa. De wedstrijd tussen Nagoya Grampus en Shimizu S-Pulse in de Japanse J-League was amper 4 seconden ver of  Masukawa moest al aan de noodrem gaan hangen. De Japanse verdediger stond het jaar voordien nog in het elftal van het jaar van de Japanse competitie.

  Walter Boyd: 0 seconden

  De meest opvallende snelle rode kaart staat misschien wel op naam van Walter Boyd. In 2000 viel Boyd in voor Swansea tegen Darlington. Nog voor het spel werd hervat, raakte hij betrokken in een opstootje. De scheidsrechter trok voordat de vrije trap genomen werd rood voor Boyd. De Jamaicaan moest dus al gaan douchen voor hij één seconde gespeeld had.