Ga naar de inhoud

Veldrijdster Amy Dombroski sterft bij aanrijding

 do 3 oktober 2013 18:53
Amy Dombroski stierf bij een ongeluk.
De Telenet-Fidea-ploeg heeft tragisch nieuws te melden. Hun Amerikaanse veldrijdster Amy Dombroski is om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen op training. De hele wielerwereld, bij ons en elders, reageert verslagen.

De 26-jarige Dombroski was pas sinds enkele dagen opnieuw in België om aan het nieuwe crossseizoen te beginnen. Het ongeluk gebeurde rond 16.40u. Volgens het Leuvens parket was de chauffeur niet onder invloed van alcohol. Over de juiste omstandigheden is er nog geen duidelijkheid.

Telenet-Fidea geeft op zijn website meer uitleg over wat er gebeurde: "Amy deed rond 16u een snelheidstraining achter de scooter. Bij een wegversmalling tussen Betekom en Werchter kwam er een aanrijding met een vrachtwagen. De bestuurder van de brommer ontsnapte wonder boven wonder. Voor Amy was de klap zo hevig dat ze aan de gevolgen is bezweken."

Dombroski's dood doet een schokgolf door de wielerwereld razen. Onder meer Bart Wellens en Sven Nys reageerden met pijn in het hart.

Wellens en co met rouwband in Laarne

Zondag zullen Bart Wellens en zijn ploegmaats van Telenet-Fidea  in de veldrit van Laarne een zwarte rouwband dragen ter ere van Dombroski.

Hele wielerwereld is in rouw