• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI wil uitleg van Jonathan Tiernan-Locke

  Tiernan-Locke won vorig jaar de Ronde van Groot-Brittannië.

  Jonathan Tiernan-Locke heeft zichzelf op non-actief gezet. De Britse renner van Team Sky moet uitleg geven aan de UCI over afwijkende bloedwaarden in 2012. Donderdag werd Tiernan-Locke nog uit de WK-selectie van Groot-Brittannië gehaald.

  De afwijkende bloedwaarden bij Jonathan Tiernan-Locke dateren van september 2012. Toen reed hij nog bij Endura, een kleiner team. Een maand later won hij de Ronde van Groot-Brittannië en tekende hij bij Team Sky.

  "Het team is door Jonathan op de hoogte gebracht van de vraag van de UCI. Hij heeft zichzelf teruggetrokken uit het wielrennen tot zijn antwoord door de UCI bestudeerd is."

  "Wij hebben geen twijfels over zijn prestaties, gedrag en testen in zijn periode bij ons", meldt Team Sky. Donderdag werd Tiernan-Locke nog uit de WK-selectie van Groot-Brittannië gehaald. De uitleg toen was dat hij niet in vorm was.

  Tiernan-Locke gold bij de jeugd als een talent, maar leek dat niet te kunnen waarmaken bij de profs. Maar in 2012 won hij voor Endura de Ronde van de Middellandse Zee, de Ronde van de Haut-Var en de Ronde van Groot-Brittannië.