• home
 • video
 • pas verschenen

  Leukemans na zijn opgave: "Niet leuk om hier nu al te staan"

  "Het was de ene valpartij na de andere."

  Voor Björn Leukemans is het wereldkampioenschap na twee valpartijen in mineur geëindigd, nog voor de wedstrijd goed en wel losbarstte. "Ik had slechte remblokken voor dit weer", zegt de eerste opgever in de Belgische selectie.

  "De eerste keer ben ik gevallen net toen we aan de eerste plaatselijke ronde in Firenze begonnen", doet Leukemans het verhaal van zijn wedervaren.

  "In een scherpe bocht vielen enkele jongens voor mij en ik lag er ook bij. Ik ben op een afsluiting gebotst, heb daarbij mijn kuit en achillespees serieus gekneusd en mijn onderrug geblokkeerd."

  "Ik hing meteen aan de rekker, maar ben toch voortgereden en heb nog geprobeerd om voor de ploeg te werken. Toen Jan Bakelants achterop raakte, heb ik hem weer naar voren gebracht."

  "Maar in een bocht ging ik een tweede keer onderuit, misschien heb ik daar wat veel risico's genomen. Gelukkig kon Jan weer aansluiten, maar voor mij was het afgelopen."

  "Ik had slechte remblokken voor dit weer. In de eerste tien meter had ik geen enkele grip. De wegen liggen er gewoon spekglad bij, en dat in combinatie met al die bladeren en dennentakjes..."

  "Ik heb de ene valpartij na de andere gezien. Op een bepaald moment reed zelfs Sagan naast mij. Er zijn in een vroeg stadium al veel goeie renners uit de koers verdwenen. Het is niet leuk om hier nu al te staan."