• home
 • video
 • pas verschenen

  Keniaan Kipsang verbetert wereldrecord marathon

  Wilson Kipsang is de nieuwe wereldrecordhouder.

  Wilson Kipsang heeft in de marathon van Berlijn het wereldrecord verbeterd. De Keniaan won in Berlijn in 2u03'23" en liep zo het record van zijn landgenoot Patrick Makau Musyoki (2u03'38") van de tabellen. Het vorige record werd ook in Berlijn gelopen.

  Alles was aanwezig in Berlijn voor een snelle tijd. De weersomstandigheden zaten mee en Haile Gebreselassie, die zelf twee keer een wereldrecord liep in Berlijn, was de starter.

  Kipsang deelde zijn race goed in en kwam over de finish in 2u03'23". Daarmee was hij 15 seconden sneller dan zijn landgenoot Patrick Makau in 2011.

  Makau kon zelf niet meedoen in Berlijn door een knieblessure. Kipsang won vorig jaar de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Londen.

  "Mijn droom is werkelijkheid geworden. Mijn plannetje werkte", zegt de 31-jarige Kipsang. "Ik hou echt van Berlijn en het goeie parcours. In de slotfase kon ik nog een keer versnellen."

  Willem Van Schuerbeek was de beste Belg in Berlijn. Met 2u14'19" liep hij een persoonlijk record in de Duitse hoofdstad.