• home
 • video
 • pas verschenen

  Het WK wielrennen in 6 topmomenten

  Rui Costa komt aansluiten in de laatste kilometer

  Het WK in Firenze leverde met de Portugees Rui Costa een onverwachte winnaar. Bekijk hier het overzicht van de start in de gietende regen tot de razend spannende slotfase.

  1. De uitdunning: Froome, Evans en andere toppers vallen uit

  Het WK begint in de gietende regen. Een groep van 5 renners geraakt voorop. In het peloton komen veel renners ten val of geven ze er de brui aan. Bij de opgevers zitten grote namen zoals Cadel Evans en Chris Froome. Bij de Belgen valt Björn Leukemans uit.

  2. Nibali valt en keert terug tussen de volgauto's

  Op het ogenblik dat de regen ophoudt en het wegdek begint op te drogen, komt Nibali ten val. Hij baant zich weer een weg naar voren tussen de volgauto's en kan op die manier weer een rol van betekenis spelen.

  3. Scarponi opent de debatten op de de Fiesole

  Alles komt samen in de voorlaatste ronde. Huzarski, de enige overgeblevene uit de kopgroep, wordt gegrepen.

  Scarponi opent de debatten op de Fiesole om Nibali te lanceren. Rodriguez countert en gaat over Scarponi. De Spanjaard krijgt Nibali in het wiel. Philippe Gilbert heeft geen antwoord op de aanval.

  4. Rodriguez solo: de Spanjaard glipt weg in de afdaling

  Op het moment dat Rigoberto Uran ten val komt, glipt Rodriguez weg in de afdaling van de Fiesole. In de achtergrond komen Valverde en Rui Costa aansluiten bij Nibali.

  5. Het jojo-effect: het spel met Valverde, Nibali en Rui Costa

  Rodriguez lijkt gewonnen spel te hebben, maar boven op de Via Salviati komt het trio op 4 seconden. Even later hebben ze hem te pakken. 

  6. De sprint: Rui Costa springt over Rodriguez in de laatste meters

  Rodriguez blijft versnellen, maar Nibali rijdt zich stuk om hem bij te halen. Rodriguez pakt uiteindelijk weer enkele seconden. Wanneer de Italiaan niet meer kan, dicht Rui Costa het gat op Rodriguez. Hij maakt het af in de sprint.