• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Mijn vingerblessure valt goed mee"

  Courtois schreeuwt het uit van vreugde in de gewonnen derby.

  Thibaut Courtois en Atletico Madrid wonnen gisteren met 0-1 in het Bernabeu-stadion van rivaal Real. Sporza belde de doelman een dag na die historische triomf. Met de vingerblessure, die Courtois in de slotfase opliep, valt het in elk geval goed mee.

  Courtois liep de blessure op toen Gareth Bale opportunistisch probeerde te profiteren van getreuzel van Courtois om de bal op te rapen. "Ik nam iets te veel risico door zo lang te wachten", geeft Courtois toe.

  "Toen ik de bal dan wou oprapen, sprong hij uit mijn handen. Bale zag daar uiteraard een kans in om nog te scoren en trapte tegen de bal, maar raakte ook mijn handen. Hij is zich na de wedstrijd wel komen excuseren (foto). Ik heb gezegd dat het geen probleem was."

  Courtois kermde het na de trap van Bale wel even uit van de pijn, kronkelend over de grond. "Op dat moment deed het ook wel pijn en ik was bang dat het erg was. Maar we hebben er snel ijs op gelegd en toen werd wel duidelijk dat het meeviel."

  "Mijn vinger is opgezwollen, zoals een verstuiking, wanneer je op training bijvoorbeeld een bal tegen je vinger krijgt. Verder onderzoek zal niet nodig zijn. Als we mijn vingers goed intapen, kan ik trainen en spelen. Ik zal de komende week kunnen spelen in de Champions League en de competitie."

  "Ik had niet zoveel werk tijdens de match"

  Atletico doet het dit seizoen uitstekend, met een 21 op 21 in de competitie. "De beste competitiestart in de geschiedenis van Atletico", weet Courtois. "Het gaat inderdaad goed. We staan goed en spelen met dezelfde automatismen als vorig jaar. Falcao is vertrokken, maar David Villa is in de plaats gekomen."

  En zo'n Madrileense derbyzege in de competitie, dat was ook al van 1999 geleden voor Atletico. "Vorig jaar wonnen we de bekerfinale ook wel in Bernabeu, dat was ook mooi. Maar dit is toch nog anders."

  "We hebben een goeie ploeg en hebben ook gewoon een goeie match gespeeld. Ik had zelf weinig werk, vooral in de eerste helft. In de tweede helft waren er wel wat afstandsschoten en op die volley van Morata had ik een goeie reactie in huis. Ik denk dat ik de hele match positioneel goed gespeeld heb."

  De andere Belg bij Atletico, Toby Alderweireld, kwam opnieuw niet van de bank. "Toby moet zich nog wat aanpassen, aan de taal en onze manier van spelen. En onze verdediging staat er natuurlijk al van vorig seizoen. Toby heeft zeker kwaliteiten en zal zijn kans krijgen. Ik ben er zeker van dat hij die zal grijpen."