• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Heb mijn uiterste best gedaan"

  Topfavoriet Cancellara (rechts) werd tiende.

  Fabian Cancellara werd door heel wat kenners als wereldkampioen getipt, maar ook hij schoot finaal tekort. "Ik kan nu niet tevreden zijn", zegt de Zwitser, die negende werd. Alejandro Valverde (derde) vond het dan weer geen gemiste kans op een wereldtitel voor de Spanjaarden.

  "Het doel was om te winnen, maar dat is niet gelukt", zei Cancellara aan Sporza. "Ik heb mijn uiterste best gedaan en dat is wat telt in de sport."

  "Natuurlijk ben ik nu niet gelukkig, maar misschien kan dat later wel. Als ik op de wedstrijd zal terugblikken, zal ik wel tevreden zijn. Ik had niet meer genoeg energie toen de klimmers vertrokken. Maar dat is sport."

  Vincenzo Nibali deed in eigen land een gooi naar de wereldtitel. De Italiaan kwam ten val, maar speelde nog een belangrijke rol in de finale en werd vierde. "Ik ging tegen de grond en kreeg daardoor veel schrik."

  "Bondscoach Bettini zei me om alles te geven en om te proberen terug te keren. Ik heb met heel m'n hart gestreden voor het thuispubliek. Ik voelde me in de laatste ronde ook goed."

  "Ik heb mijn kans gewaagd, maar ik wou niet opnieuw risico's nemen in de afdaling. Ik had schrik om weer te vallen, zoals met Uran gebeurd is."

  Valverde: "Spanje kan tevreden zijn"

  In de finale stond Spanje er uiteindelijk het beste voor. Met Rodriguez en Valverde had het twee renners in de kopgroep van vier. Uiteindelijk werd het "slechts" zilver voor Rodriguez en brons voor Valverde.

  "Of we hier niet tevreden mee kunnen zijn? Ik vind van wel. We hebben niet gewonnen, maar Spanje heeft goed gepresteerd met een tweede en derde plaats."

  "Ik denk toch dat we meer tevreden mogen zijn dan veel andere landen. Winst had beter geweest, maar we mogen blij zijn. Zo gaat dat in de koers."