• home
 • video
 • pas verschenen

  AZ ontslaat Verbeek dag na zege tegen PSV

  Verbeek (archieffoto) was al sinds 2010 coach bij AZ.

  AZ heeft trainer Gertjan Verbeek de laan uitgestuurd. Opvallend, want AZ boekte zaterdag nog een knappe 2-1-zege tegen PSV. "We voelden dat er iets aan de gang was", reageert aanvoerder Maarten Martens.

  Verbeek werd in 2010 aangesteld als opvolger van Dick Advocaat als trainer van AZ. Verbeek bezorgde de club drie jaar op een rij een ticket voor Europees voetbal. Vorig seizoen leidde hij AZ naar bekerwinst. In de finale werd het toen 2-1 tegen PSV.

  Dat is dezelfde score als die van gisteren tegen PSV. Na acht wedstrijden staat AZ op een voorlopige vierde plaats met dertien punten. Dat zijn er twee minder dan leider PSV, verre van slecht dus.

  Een gebrek aan chemie en vertrouwen met de spelersgroep en de rest van de technische staf is volgens het bestuur de aanleiding voor het ontslag. Assistenten Martin en Dennis Haar, vader en zoon, nemen over tot er een nieuwe coach gevonden is.

  AZ is de club van Belgen Maarten Martens, Jan Wuytens, Jonas Heymans en Yves De Winter.

  Martens: "Proces ging niet meer vooruit"

  Maarten Martens gaf als aanvoerder toelichting bij het vertrek van Verbeek. "Ik ga niet in op incidenten, maar Verbeek en de groep groeiden gewoon niet meer naar elkaar toe. Het proces ging niet meer vooruit, bepaalde zaken verliepen niet soepel meer."

  "Dit ontslag komt niet alleen door onvrede vanuit de spelersgroep. Als spelers kunnen we geen trainer op straat zetten. AZ kijkt naar meer dan alleen resultaten. We voelden de laatste tijd dat er iets aan de gang was. Ik vind het knap van ons team hoe we zaterdag tegen PSV gereageerd hebben."