• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanthourenhout: "Mijn plaats weer innemen"

  Sven Vanthourenhout: "Zien of ik nog stap voorwaarts kan zetten."

  Sven Vanthourenhout wil na jaren van pech en blessureleed weer aanknopen met zijn niveau. De ploegmaat van Sven Nys bij Crelan heeft er goede hoop op. "We zien dan wel of ik in de loop van het seizoen nog een stap voorwaarts kan zetten", zegt Vanthourenhout.

  "Ik heb een goede voorbereiding achter de rug", zegt Vanthourenhout. "We hebben een andere weg afgelegd in vergelijking met de vorige jaren, ik heb weinig wedstrijden gereden."

  Net als Sven Nys trok Vanthourenhout naar Las Vegas, maar dat werd geen succes. "De cross in Las Vegas is me niet goed bevallen, maar met die lange reis en de jetlag is dat een apart verhaal."

  "Het belangrijkste is dat ik na Las Vegas goed hersteld ben. Ik heb weer een goed gevoel en nu moeten we afwachten wat dat de komende weken geeft."

  "Ik moet realistisch zijn. Mijn doel is om de plaats die ik waard ben weer in te nemen. Dat zal wellicht tussen plaats 5 en 10 zijn. Als dat lukt, ben ik tevreden. We zien dan wel of ik in de loop van het seizoen nog een stap voorwaarts kan zetten."