• home
 • video
 • pas verschenen

  Omega Pharma-Quick Step haalt Bakelants binnen

  Bakelants was dit jaar ritwinnaar in de Tour.

  Jan Bakelants heeft na lang onderhandelen een nieuwe ploeg gevonden. Hij zal volgend jaar koersen voor Omega Pharma-Quick Step. "Ik heb nu al het gevoel dat ik thuiskom", laat hij weten in zijn column in Gazet van Antwerpen. "Hij is al enkele jaren een van de beste renners in het peloton", reageert Patrick Lefevere.

  "Ik heb een ploeg voor volgend jaar!", opent een overgelukkige Jan Bakelants zijn column. "Vanaf 1 januari trek ik het shirt van Omega Pharma-Quick Step aan."

  "Een hele tijd geleden al nam ik me voor dat ik zekerheid over mijn toekomst wilde hebben voor de start van het WK. Begin deze week stortte mijn wereld nog in toen ik te horen kreeg dat ik niet bij Team Alonso aan de slag kon (zie "Lees ook"). En nu zit ik hier gelukkig te wezen in het hotel van de Belgische ploeg..."

  "Met een man van het kaliber van Patrick Lefevere hoeven onderhandelingen niet lang te duren. Ik wilde graag naar zijn ploeg, hij wilde mij er graag bij. We waren er eigenlijk vlug uit."

  "Ik ben nu bevrijd van alle extrasportieve zorgen. Net wat ik nodig had in de aanloop naar het WK. Ik heb nu al het gevoel dat ik thuiskom bij de ploeg. Ik ken nog heel wat renners van in de jeugd. Over mijn rol hebben we het nog niet gehad, maar ik denk dat ik een goeie aanvulling zal zijn in de kern voor de Waalse klassiekers."

  Lefevere: "Verwacht hem in Ardennen en grote rondes"

  "Jan is de perfecte versterking voor ons team", reageert Patrick Lefevere op de OPQS-website. "Hij is nu al enkele jaren een van de beste renners in het peloton en dit seizoen heeft hij dat in de verf gezet met een paar schitterende resultaten."

  "Bakelants kan presteren in de Ardennenklassiekers en hij kan ons ook aan ritzeges helpen in de grote rondes. Ook in de kortere rittenkoersen verwachten we ereplaatsen van hem."