• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Een schande wat Vertonghen deed"

  Mourinho: "De rode kaart voor Torres was een foute beslissing"

  0 / 0
  José Mourinho heeft na de topper tussen Tottenham en Chelsea gereageerd op de rode kaart voor Fernando Torres na een wedstrijd vol akkefietjes met Jan Vertonghen.

  Torres kreeg een eerste gele kaart toen hij na een duel met Vertonghen het gezicht van de Rode Duivel had vastgenomen (foto). Acht minuten voor tijd gingen de twee een luchtduel aan, waarbij er weinig aan de hand leek. Beide spelers gingen neer, waarna Torres zijn tweede gele kaart kreeg, bij een 1-1-stand.

  "De rode kaart voor Torres was een foute beslissing van de scheidsrechter", zei Mourinho aan de BBC. "Wij waren in de tweede helft de betere ploeg en hadden veel kans de winnende treffer nog te maken, maar die rode kaart heeft het slot van de wedstrijd compleet veranderd."

  "Als niemand je blesseert, maar je doet toch alsof, breng je de scheidsrechter in de problemen", wijst de Portugees naar Vertonghen. "Hij zorgt er zo voor dat de arbiter een foute beslissing neemt. Als ik het voor het zeggen had, was het Vertonghen die geschorst wordt in plaats van Torres."

  "Het is een schande wat Vertonghen deed. Zoiets doe je een collega niet aan. Eigenlijk had Vertonghen niet eens mogen spelen, na wat hij in het bekerduel tegen Aston Villa had gedaan. Hij trok een speler de broek af, maar kreeg niet eens rood en er volgde geen penalty."