• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "De Bruyne moet zich bewijzen"

  Mourinho: "Kevin moet zich bewijzen."

  Chelsea-trainer José Mourinho heeft geen plaats voor Kevin De Bruyne in zijn kern voor de topper tegen Tottenham. "Chelsea is Werder Bremen niet", zegt de Portugees.

  Terwijl De Bruyne deze week zijn kans nog kreeg tegen Swindon in de League Cup, heeft Mourinho dit weekend zelfs geen plaatsje op de bank vrij voor de 22-jarige Rode Duivel. De Bruyne moet de topper tegen Tottenham vanuit de tribune bekijken.

  "Kevin moet zich aanpassen aan Chelsea, wil hij meer speelkansen krijgen," laat Mourinho weten aan de Engelse Krant The Independent. "Ik baseer mijn selectie op de wedstrijd tegen Swindon. Daarin heeft De Bruyne me niet overtuigd."

  "Juan Mata heeft deze week wel goed gewerkt, dus zit hij in de selectie. Voor Kevin is er daardoor geen plaats."

  "Hij moet begrijpen dat Chelsea Werder Bremen niet is. In Duitsland speelde hij elke wedstrijd, hier moet hij zich bewijzen. Elke match opnieuw", is Mourinho duidelijk.

  "Wanneer Kevin op het veld staat, moet hij zich tonen, dan moet hij spelen voor een volgende selectie", zegt de Portugese coach van Chelsea. "De concurrentie hier is groot. De Bruyne zal heel hard moeten werken om zijn plek af te dwingen."

  De Bruyne: "Ik zal blijven vechten"

  In dezelfde krant reageert Kevin De Bruyne strijdvaardig. "Ik heb altijd moeten vechten voor mijn plek en zal dat nu opnieuw doen. Ook bij Genk en Werder Bremen was het niet altijd eenvoudig, maar ik hield vol en ben steeds belangrijker geworden."

  "Ik ben een vechter", zegt De Bruyne. "Vorig jaar heb ik bij Werder Bremen voortdurend moeten vechten. En dat zal ik hier bij Chelsea opnieuw doen om mijn plaats te veroveren."