• home
 • video
 • pas verschenen

  Fernandez: "Nog altijd gelukkig in Gent"

  "We hebben nog geen enkele keer negentig minuten goed gespeeld."

  De positie van Victor Fernandez als trainer van AA Gent lijkt steeds meer te wankelen. Winnen op het veld van OH Leuven lijkt een must voor de Spanjaard. "Elke trainer heeft een houdbaarheidsdatum", weet Fernandez.

  AA Gent was met Victor Fernandez en een nagelnieuw stadion met grote ambities aan het seizoen begonnen. De voorlopige zevende plaats, op amper twee punten van Play-off I, is nog niet onrustwekkend te noemen. Maar Gent speelde nog geen enkele match op niveau en dat baart het bestuur zorgen.

  "Het klopt dat de eerste zes momenteel een hoger niveau halen dan wij", zegt Victor Fernandez. "We hebben nog geen enkele keer negentig minuten goed gespeeld. Maar tegen Club, Anderlecht en Lierse hadden we goeie periodes. We moeten dat niveau gewoon langer aanhouden."

  Intussen circuleren namen zoals Frank Vercauteren en Ariël Jacobs in de wandelgangen van de Ghelamco Arena. "Ik verlies geen energie aan speculaties", reageert de Spanjaard. "Maar ik ken geen enkele trainer zonder houdbaarheidsdatum. Voor iedereen is het op een bepaalde dag afgelopen."

  "Ik ben hier hoe dan ook nog altijd gelukkig. Ik doe mijn werk graag en AA Gent betaalt me goed. Ik word overigens betaald volgens de plaats die we halen. Hoe hoger, hoe meer."