• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen: "Heb nooit teleurgesteld bij België"

  Thomas Vermaelen wil zijn basisplek bij de Rode Duivels heroveren.

  Thomas Vermaelen heeft woensdag in de League Cup zijn rentree gevierd bij Arsenal. Nu de verdediger weer fit is na een rugblessure richt hij zijn vizier op de laatste twee WK-kwalificatieduels met de Rode Duivels.

  Arsenal knokte zich in een wedstrijd met verlengingen en strafschoppen voorbij West Bromwich. "Meteen van 0 naar 120 minuten is niet niks. Maar fysiek voelde het goed, zowel na de match als de dag nadien", vertelt Thomas Vermaelen in Het Nieuwsblad.

  "Als ik hard blijf trainen, zal ik opnieuw mijn kansen krijgen. Ik denk niet in termen van iemand anders uit de ploeg te spelen. Ik probeer gewoon zelf te spelen. Er zijn zoveel wedstrijden in een seizoen dat mijn kans sowieso zal komen."

  Vermaelen denkt ook weer aan de Rode Duivels. "Die twee wedstrijden in oktober wil ik graag spelen. Ik heb nu 120 minuten gespeeld na drie maanden niks en ik voel me momenteel goed. Dat geeft me vertrouwen naar de komende weken toe. In oktober zullen we zien hoe we ervoor staan."

  "In het verleden heb ik nooit echt teleurgesteld bij de Rode Duivels. Maar er moeten elke wedstrijd weer goeie spelers op de bank zitten. Het is een moeilijke keuze die de bondscoach moet maken, maar daarvoor is hij er ook."