• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandewalle: "Trek is volgende stap in carrière"

  Kristof Vandewalle rijdt volgend jaar voor Trek.

  Belgisch kampioen tijdrijden Kristof Vandewalle ruilt Omega Pharma-Quick Step voor Trek. "Daar kan ik vaker mijn eigen kans gaan", zegt Vandewalle.

  "Ik ben heel gemotiveerd om aan de slag te gaan bij Trek. Dit is een volgende stap in mijn carrière. Ik had het wel naar mijn zin bij Omega Pharma-Quick Step, maar bij Trek kan ik me verder ontwikkelen en kan ik af en toe mijn eigen kans gaan", zegt Vandewalle, die met Omega Pharma-Quick Step ook de ploegentijdrit op het WK won.

  "Ik vind dat ik te vaak alleen maar een schakel in de sprinttrein was. Bij Trek kan ik in korte rittenkoersen met een tijdrit ook mikken op het algemeen klassement. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met Dirk Demol, die ik heel hoog heb zitten. Samen met Trek wil hij mij vooruit helpen."