• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven: "Helaas geen superdag op bestelling"

  Zico Waeytens (l) en Jasper Stuyven (r)

  De Belgische beloften hebben niet meegespeeld voor de medailles op het WK in Firenze. "Ik was goed, maar had geen topdag", zegt Jasper Stuyven (25e). "De omloop is heel zwaar, echt iets voor Gilbert", vertelt Zico Waeytens (32e).

  Jasper Stuyven was met podiumambities naar Italië afgezakt, maar bolde pas als 25e over de streep.

  "Ik had een topdag nodig om te kunnen meedoen. Ik was goed, maar had geen topdag. Een superdag komt helaas niet op bestelling", vertelt de 21-jarige renner.

  "Toen ze twee keer na elkaar doortrokken, voelde ik dat het moeilijk zou worden. Waeytens en Benoot gaven ook aan dat ze niet super waren. We hebben er nog het beste van proberen te maken.

  "De ambities waren hoog, dus ik ben teleurgesteld. Sowieso heb ik een mooi seizoen."

  Volgend jaar maakt Stuyven de overstap naar de profs. De 21-jarige renner gaat voor Trek rijden, de ploeg van Fabian Cancellara.

  "Echt een omloop voor Gilbert"

  "Het is een heel zwaar parcours en ik kwam tekort in de finale. Je hebt een superdag om hier te kunnen meedoen", reageert Zico Waeytens (foto), die na 173 kilometer als 32e finishte in Firenze.

  "Het is echt een omloop voor Philippe Gilbert. Op dat steile stuk kan hij met zijn power het verschil maken. Ik heb er vertrouwen in voor zondag."

  Louis Vervaeke en Tiesj Benoot eindigden respectievelijk op de 42e en 54e plaats. Edward Theunis en Dieter Bouvry gaven op.

  Bondscoach: "Schoten net tekort"

  "We zijn allemaal diep ontgoocheld. We hebben nooit meegedaan om de medailles", zegt bondscoach Jean-Pierre Dubois. "Ik kan niemand iets verwijten. We schoten net tekort. Toch hebben we talent. Dat zullen ze laten zien bij de profs."