• home
 • video
 • pas verschenen

  Janevski: "Wou weer naar België"

  Cedomir Janevski schudt de hand van voorzitter Domenico Leone.

  Cedomir Janevski is de nieuwe trainer van Bergen. De 52-jarige Macedoniër volgt Enzo Scifo op en moet Bergen wegloodsen van de laatste plaats in de Jupiler Pro League. "Ik heb zelf gebeld", zegt Janevski.

  Cedomir Janevski was tot op vandaag bondscoach van Macedonië, een van de tegenstanders van de Rode Duivels in de kwalificatiecampagne voor het WK. Die functie legt hij met onmiddellijke ingang neer.

  Janevski tekende een contract tot het einde van het seizoen in Bergen.

  De coach is geen onbekende in onze vaderlandse competitie. In 2007 was hij een tijdje hoofdtrainer van Club Brugge. Daarna was hij ook nog hulptrainer van Trond Sollied bij AA Gent. 

  Maandag werd Enzo Scifo ontslagen bij Bergen nadat de ploeg maar twee punten wist te vergaren uit acht wedstrijden.

  "Janevski geeft vertrouwen"

  Bergen-voorzitter Domenico Leone legde op de persconferentie wat extra druk op de schouders van Janevski. "Als deze club zou degraderen, zou dat de doodsteek zijn. Janevski gaf mij al bij onze eerste ontmoeting vertrouwen. Je kunt ook niet toevallig bondscoach worden van een land", zegt Leone.

  "Genoeg kwaliteit"

  Cedomir Janevski hoopte de voorbije jaren voortdurend op een nieuwe kans in ons land.

  "Het is altijd mijn ambitie geweest om hier weer te coachen. Ik heb de band met België altijd behouden", zegt de oud-verdediger. "Ik woon met mijn gezin nog altijd in Brugge, waar mijn kinderen naar school gaan."

  "Ik heb Bergen de voorbije weken dus kunnen volgen. Het is een kern met goeie spelers, met genoeg kwaliteit om erin te blijven."

  Hoe is Bergen bij Janevski terechtgekomen? "Ik wist dat Bergen een coach zocht en dus heb ik zelf gebeld naar de technische directeur. En hier sta ik."

  Zaterdag in de tribunes tegen Club Brugge

  Zaterdag neemt Bergen het in de competitie op tegen Club Brugge, de club waar Cedomir Janevski het langst aan de slag was. "Het is normaal dat ik nog niet op de bank zal zitten. De assistenten hebben de voorbije dagen met de spelers gewerkt en dus is het logisch dat zij het team voorbereiden", zegt Janevski.