• home
 • video
 • pas verschenen

  Hovelijnck: "Dat Crelan stopt is een opluchting"

  Kurt Hovelijnck: "Normaal gezien was ik er sowieso mee gestopt."

  Kurt Hovelijnck (32) zet een punt achter zijn wielercarrière. Hovelijnck twijfelt al een paar maanden aan zijn toekomst als renner. De beslissing van zijn ploeg om er na het seizoen mee op te houden, heeft zijn beslissing erg gemakkelijk gemaakt.

  Vandaag is bekend geworden dat de procontinentale wielerploeg Crelan-Euphony na het seizoen verdwijnt uit het peloton. Voor Hovelijnck het signaal om een punt achter zijn carrière te zetten.

  "Het klinkt misschien raar, maar dat Crelan stopt is een opluchting", vertelt Hovelijnck aan Sporza."

  "Een paar weken geleden had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik er mee stop. Maar als ik toch de kans zou hebben gekregen door te gaan, was ik misschien weer beginnen te twijfelen. Nu maken ze het mij makkelijk. Dit is zeker het einde van mijn carrière."

  "Erg voor jonge renners"

  Kurt Hovelijnck vindt de situatie wel erg vervelend voor zijn ploegmaats. "De meeste ploegmaats slaan nu een beetje in paniek, omdat het heel laat is om nog iets te vinden voor volgend jaar. Vooral voor de jonge renners is dit zeer erg", zegt hij.

  Volgens Hovelijnck hadden de renners van Crelan-Euphony vorige week nog te horen gekregen dat de ploeg zeker zou doorgaan.