• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Verwacht sterke Cancellara"

  Philippe Gilbert kijkt reikhalzend uit naar zondag.

  0 / 0

  Philippe Gilbert kijkt reikhalzend uit naar zondag.

  Philippe Gilbert denkt dat het zondag een uitputtingsslag wordt op het WK in Firenze. "Ik verwacht weinig renners samen in de laatste ronde", vertelt de uittredende wereldkampioen. Over Greg Van Avermaet zegt Gilbert: "Hij moet profiteren van zijn aparte positie."

  Paolo Bettini, Gianni Bugno, Rik Van Looy, Rik Van Steenbergen en Georges Ronsse. Bij dit rijtje van illustere namen kan Philippe Gilbert zich scharen als hij zondag zijn titel verlengt.

  "Het was mooi een jaar in de regenboogtrui te mogen rijden, maar de Belgische driekleur is ook speciaal. De sfeer op een WK, met al die landen, is uniek", weet Gilbert.

  "Greg Van Avermaet start ook met veel ambitie, maar er komt veel druk kijken bij het kopmanschap. Dat maakt een groot verschil. Greg bevindt zich in een aparte positie en daar moet hij van  proberen te profiteren."

  Gilbert verwacht een zware wedstrijd. "Ik verwacht weinig renners samen in de laatste ronde. Ik hoop dat wij ons daar ook nog kunnen tussen mengen."

  "Sagan en Cancellara zijn de twee favorieten. Ik verwacht vooral een sterke race van die laatste, want hij beschikt ook over een goeie ploeg."