• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Wie goed is, zit automatisch vooraan"

  De Belgen hebben donderdag de WK-omloop in Firenze verkend. "Het is een mooi en snel parcours", vertelt Jan Bakelants, die de hoop uitdrukt om deze week te kunnen tekenen bij een nieuwe ploeg.

  "Het is een mooi parcours. De omloop is wel sneller dan ik verwacht had, want er ligt overal nieuw asfalt. Het is een beetje Formule 1", grapt Jan Bakelants na de verkenning.

  "De eerste klim is lang en in het begin niet te steil, maar tegen de top wordt het toch moeilijk. De afdaling van die klim is technisch, daar kan het verschil gemaakt worden. De tweede klim is een beetje als de Eyserbosweg (een helling in de Amstel Gold Race, red), maar dan met plaats genoeg. Van daar naar de finish zal het niet lang meer duren."

  "In het tempo van de training was het parcours makkelijk verteerbaar, maar een wedstrijd is nog iets anders. Als er snel gereden wordt, wordt het heel zwaar. Het parcours zal zichzelf uitwijzen. Wie goed is, zal automatisch vooraan zitten."

  "Dit is een omloop voor een explosieve renner, niet voor een Froome. Ik verwacht ook iemand die zelfzeker is, zeker als het regent. Dan zul je moeten durven. Ook voor mij is het een goed parcours. Ik zal zeker mijn ding kunnen doen voor Philippe Gilbert, al is over de rolverdeling nog niet gesproken. Maar daar is ook nog tijd voor."

  "Als ik goed ben, het tempo hoog ligt en de schifting gebeurt achteraan, dan moet ik lang kunnen overleven. Ik verwacht ook niet dat we de zaak zullen moeten controleren. Dat brengt ons in een comfortabele positie."

  "Ik sta heel dicht bij een nieuwe ploeg"

  Jan Bakelants is ook nog altijd op zoek naar een nieuwe werkgever voor volgend seizoen. Na enkele weken van twijfels lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. "Ik sta heel dicht bij een nieuwe ploeg", zegt Bakelants. "Hopelijk worden de onderhandelingen deze week afgerond." Bakelants had naar eigen zeggen een akkoord met de nieuwe ploeg van Formule 1-rijder Fernando Alonso, die Euskaltel zou overnemen. Maar die overname gaat niet door en dus moest Bakelants weer wat anders zoeken.