• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Borre: "Heb het er goed van afgebracht"

  Voorzitter Roger Vanden Stock (l) en Anthony Vanden Borre (r)

  Na anderhalf jaar is Anthony Vanden Borre nog eens aan de aftrap verschenen van een officiële wedstrijd. De intussen 25-jarige rechtsachter hielp Anderlecht mee aan een 7-0-zege tegen Eupen in de 1/16e finales van de Beker van België.

  Het was van zijn passage bij Racing Genk geleden dat Anthony Vanden Borrre nog aan de aftrap stond van een officiële wedstrijd.

  "Ik wilde me dan ook meteen tonen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Af en toe wat té veel, maar al bij al heb ik het er goed van afgebracht, vind ik."

  Na een moeilijke periode sloot Vanden Borre zich vorig seizoen weer aan bij zijn eerste liefde. Op speelgelegenheid was het een tijd wachten. "De staf had gelijk dat ze me een tijdje aan de kant hebben gehouden. Fysiek was ik niet klaar."

  "De voorbije weken heb ik hard gewerkt. Ik mis nog matchritme. Naar het einde toe kreeg ik krampen. Ook mijn balgevoel was nog niet helemaal wat het moest zijn. Mijn passing kon nog veel beter."

  "Concentreer me niet op één positie"

  "Ik denk dat ik op de goede weg ben. Met nog een aantal wedstrijden in de benen moet ik stilaan naar mijn beste niveau toegroeien", gaat Anthony Vanden Borre voort.

  Gillet is de vaste rechtsachter van Anderlecht. "Ik concentreer me niet op één positie. Ik kijk naar mezelf en wil opnieuw mijn niveau halen. Het is dan aan de trainer om te beslissen waar en in de plaats van wie ik speel."

  "Ik beleef weer plezier aan het voetballen en dat wil ik zo houden."