• home
 • video
 • pas verschenen

  Van een onwaarschijnlijke comeback gesproken

  Antwerp met de bekendste comeback, tegen Vitosja Sofia.

  In de America's Cup zeilen haalde Team USA op onvoorstelbare wijze een 8-1-achterstand op. Wij zochten andere straffe comebacks en mirakels à la Antwerp-Vitosja op (dag op dag 24 jaar geleden). Onder anderen Henin, de Ryder Cup-ploeg, Club-Maribor en de Tour van 1989 haalden ons lijstje.

  Antwerp - Vitosja, UEFA-cup 26 september 1989

  Met nog een minuut op de klok stond Antwerp thuis 1-3 achter tegen Vitosja Sofia in de UEFA-Cup. Antwerp moest nog drie keer scoren om door te gaan en een wonder voltrok zich.

  Lemond in de Tour 1989

  Greg LeMond zet de Tour van 1989 op zijn kop in de afsluitende tijdrit. Hij maakt zijn achterstand op leider Fignon nog goed en wint de Tour met acht seconden.

  Henin-Myskina Spelen Athene 2004

  Justine Henin lag er op weg naar olympisch goud in Athene ei zo na uit tegen Myskina in de halve finales. Onze landgenote staat 5-1 achter in de derde set, maar dan volgt een mirakel.

  Maribor-Club Europa League 2011

  Op 30 november 2011 lijkt Club op weg naar een stevige Europese nederlaag bij Maribor, want een kwartier voor tijd staat het 3-0 in het krijt. Maar Club kan daarna alsnog vier keer scoren.

  Ryder Cup golf 2012

  De Europese golfers, met Colsaerts, leken uitgeteld in de strijd om de Ryder Cup met de Amerikanen. Ze beginnen aan de slotdag met 4 punten achterstand, maar zetten de scheve situatie nog recht.

  Milan - Liverpool CL-finale 2005

  Milan leidde halfweg in de CL-finale van 2005 met 3-0. Maar met 3 goals in zes minuten keerde Liverpool alles om. Om de zege met strafschoppen veilig te stellen.

  Frankrijk - Italië Euro 2000

  Italië gaf in de finale de Europese titel weg door Frankrijk diep in de extra tijd te laten langszij komen. Dat plaveide de weg naar de Franse zege in de verlenging.

  Herygers wint WK veldrijden 1994

  Paul Herygers beent na een achtervolgingsrace Richard Groenendaal bij in Koksijde. Het schouderklopje en het sprongetje van de fiets herinneren we ons ook nog.

  Manchester United - Bayern CL-finale 1999

  Sheringham en Solskjær draaien de rollen helemaal om in de extra tijd van de CL-finale in 1999. Het zegezekere Bayern blijft zonder trofee achter.

  Leuk detail. De organisatie had al lintjes in de kleuren van Bayern om de beker gebonden. En UEFA-voorzitter Johansson miste beide late doelpunten omdat hij op tijd bij de ceremonie wou zijn. Hij schrok zich een bult toen hij zag dat de verliezers de winnaars werden.

  Clijsters - Li Na, Australian Open 2012

  In de achtste finales van de Australian Open keek Clijsters, met een enkelblessure, aan tegen vier matchballen op het einde van de tweede set. Clijsters zou uiteindelijk in de halve finales stranden op haar laatste Australian Open.