• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Dit is goed om de kater door te spoelen"

  "Na de rust scoorden we nog drie keer, dat is prima."

  Anderlecht heeft de oplawaai die het zondag in de competitie van Club Brugge kreeg enigszins rechtgezet met een 7-0-bekeroverwinning tegen Eupen. Dennis Praet was voor zijn coach de man van de match. "Dennis maakt het me moeilijk, maar dat had ik hem ook gevraagd."

  Anderlecht had geen medelijden met tweedeklasser Eupen, dat in tweede klasse absoluut geen mal figuur slaat met 17 op 21. Met een vroeg doelpunt van Bruno na zes minuten verschafte paars-wit zich ademruimte voor een makkelijke avond.

  "Ik heb een reactie op de nederlaag in Brugge gekregen met een overtuigende overwinning, goed voetbal en mooie goals", zegt trainer John van den Brom.

  "Dit was de enige manier om de kater van zondag door te spoelen. Ik zag een heel gretige groep met jongens die vechten voor hun plaats in het elftal. Ook na de 4-0 bleven we goals zoeken. Er kwamen er in de tweede helft nog drie bij, dan is het prima."

  Een bekerwedstrijd in dit vroege stadium is altijd de ideale kans voor uit de gratie gevallen spelers om zich weer in de kijker te spelen. Denk maar aan Anthony Vanden Borre en Dennis Praet.

  Van den Brom: "Dennis was voor mij de beste man op het veld. Hij was zeer aanwezig en leverde veel arbeid. Ik had voor de wedstrijd gezegd dat hij het me moeilijk mag maken en ik moet zeggen: dat doet hij."