• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Heb de benen voor top 10"

  Greg Van Avermaet (l) naast Gilbert op training in Firenze.

  Philippe Gilbert werpt zichzelf in woorden en daden op als dé kopman bij de Belgen voor het WK van zondag in Firenze, maar Greg Van Avermaet laat zich niet zo makkelijk wegdrummen. "Ik voel me nog fris." Volgens wegkapitein Björn Leukemans wint de sterkste. "Mijn pronostiek is Cancellara-Sagan-Valverde."

  Van Avermaet heeft een uitstekende Amerikaanse en Canadese campagne achter de rug in de aanloop naar dit WK. De BMC-ploegmaat van Gilbert koos in tegenstelling tot de wereldkampioen niet voor de Vuelta.

  ""Ik heb de benen om mee te doen voor de top tien", zegt Van Avermaet aan Sporza. "Ik voel me nog altijd fris, dat verrast me wel wat. Ik heb op de training het gevoel dat er nog wel wat bijkan. Dat het nog niet over is voor dit seizoen."

  "Onze tactiek is om niet te zot te doen. We hebben niet de grote druk zoals vorig jaar. We hebben niet de topfavoriet in onze gelederen deze keer, maar we hebben wel een sterke groep."

  Leukemans: "Gilbert heeft superdag nodig"

  Björn Leukemans krijgt, vooral door zijn leeftijd, de stempel wegkapitein mee. "Zonder oortjes is het niet makkelijk om de boel te leiden."

  "Het is ook niet simpel om instructies te geven aan renners die normaal je concurrent zijn."

  "Ik zou als België toch al een goeie renner meesturen in de vlucht. Het is een lastig parcours. Je zal toch over klimmersbenen moeten beschikken om mee te spelen. De sterkste zal wel winnen."

  "Mijn pronostiek voor het podium is Cancellara-Sagan-Valverde. Gilbert zal daar niet veraf zijn, maar hij moet een superdag hebben om het podium te halen."