• home
 • video
 • pas verschenen

  Tirreno stuurt renners over "steilste weg van Italië"

  De organisatie van de Tirreno-Adriatico heeft het parcours voor de editie van 2014 voorgesteld. De vijfde rit van de zevendaagse rittenkoers eindigt op de Muro di Guardiagrele, de "steilste weg van Italië".

  Tirreno-Adriatico start in 2014 op woensdag 12 maart en eindigt een week later op dinsdag 18 maart met een individuele tijdrit van 9,2 kilometer in San Benedetto del Tronto. Openen doet de rittenkoers met een ploegentijdrit over 16,9 kilometer.

  Onderweg krijgen de sprinters in drie vlakke etappes hun kans, terwijl de klimmers hun hart kunnen ophalen tijdens twee ritten in de Apennijnen.

  Op zondag eindigt de rit op de Muro di Guardiagrele, in de buurt van Chieti. De klim staat bekend als de "steilste weg van Italië". Met een gemiddeld stijgingspercentage van 25 procent over 800 meter en stukken tot 28 procent heeft de helling haar naam niet gestolen.

  Opnieuw zwalpende renners?

  Dit jaar kregen de deelnemers aan de Tirreno-Adriatico ook al een helling van dit formaat voorgeschoteld. Toen was het de steile klim van de Sant'Elpidio met stukken tot 27 % die voor beelden van zwalpende renners zorgde. "Sadomasochisme", oordeelde Fabian Cancellara toen.

  De Tirreno-Adriatico werd dit jaar gewonnen door Vincenzo Nibali, voor Chris Froome en Alberto Contador.