• home
 • video
 • pas verschenen

  Lestienne mag 6 maanden niet voor België spelen

  Maxime Lestienne overtrad de gedragscode van de bond.

  Maxime Lestienne kent zijn straf voor het ongeoorloofd voorval met zijn vriendin in het spelershotel bij de nationale beloften. De winger van Club Brugge mag tot maart 2014 niet voor de beloften of de Rode Duivels spelen. Dat heeft de sportieve cel van de A-ploeg en de beloften beslist.

  Lestienne werd begin deze maand in de voorbereiding op de belofte-interlands tegen Italië en Noord-Eerland met zijn vriendin betrapt in het spelershotel.

  Bondscoach Johan Walem zette hem meteen uit de selectie. Lestienne bood ondertussen al veelvuldig zijn excuses aan en kreeg ook van zijn ouders een ferme zedenles.

  Er zou nog een sanctie volgen en die maakte de bond vandaag bekend: "De sportieve cel van de A-ploeg en de beloften heeft beslist Maxime te schorsen voor alle matchen bij de nationale ploegen tot 1 maart 2014."

  "Hierna kan hij opnieuw opgeroepen worden en heeft hij weer een blanco strafregister. Als hij de gedragscode weer overtreedt, wordt hij twee jaar geschorst."

  Lestienne mist door deze straf de matchen tegen Noord-Ierland, Italië en Servië in de voorronde van het EK 2015 bij de beloften.