• home
 • video
 • pas verschenen

  Jasper Stuyven: "Ik word de Belg op het podium, ja"

  "Ik heb dit jaar op alle omlopen meegedaan."

  Morgennamiddag rijden de beloften in Firenze voor de regenboogtrui. België heeft een stevig ijzer in het vuur met Jasper Stuyven. Stuyven heeft na enkele knappe prestaties bij de profs recht van spreken. Zo werd hij tien dagen geleden nog derde in de Grote Prijs Poeske Scherens in Leuven.

  "Het wordt mijn laatste wereldkampioenschap bij de beloften. Ik wil er iets moois van maken. Ik ben er klaar voor en onze ploeg staat op één lijn", zegt Stuyven, die drie jaar geleden wereldkampioen werd bij de juniores (foto hieronder).

  "Het parcours ligt me net iets minder dan in 2012, maar ik heb dit jaar op alle omlopen meegedaan, dus als ik het tactisch goed aanpak, kan het wel een goed parcours worden."

  "Het mag in elk geval een harde wedstrijd worden. Ik heb één cartouche. Die moet ik goed timen. Ik hoop dat ze ver genoeg raakt."

  België zal op papier de hoofdrol spelen, samen met Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken en Italië. Stuyven: "De Belgische ploeg zal zeker meedoen."

  "Wie wint? Die vraag hebben jullie vorig jaar ook gesteld en toen is dat een beetje tegen mij gebruikt in de koers. Ik verwacht in elk geval een Fransman, Brit en Belg op het podium, maar weet niet in welke volgorde. Of ik die Belg ben? Ik word die Belg, ja... (lacht)."

  "In mijn eerste profjaar progressief blijven werken"

  In 2014 wordt Stuyven voltijds prof bij Trek. "Een mooie koers winnen zou mooi zijn, maar dat hoeft niet. Ik ben geen Sagan, die meteen een grote wedstrijd op zijn naam schrijft. Ik moet nog veel leren en wil vooral progressief blijven werken. Dat kan natuurlijk met een Fabian Cancellara in de ploeg tijdens de klassiekers."