• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach: "Benteke is wellicht sneller fit"

  Christian Benteke heeft een heupblessure.

  Aston Villa maakt zich sterk dat Christian Benteke sneller dan verwacht weer fit zal zijn. Een heupblessure zou de Belgische spits zes weken aan de kant houden, "maar ik denk dat hij sneller kan meedoen", zegt coach Paul Lambert.

  Benteke blesseerde zich vorig weekend bij de 0-1-zege op Norwich. Aston Villa vreesde het ergste, maar de scan viel mee. En het herstel loopt nu ook op wieltjes.

  De spits liet vandaag op Twitter weten dat hij al zonder krukken loopt. "Hij doet het fantastisch en ziet het al een stuk rooskleuriger in. We moeten nog afwachten, maar de internationale break komt op een ideaal moment", zegt Lambert, die stiekem hoopt dat zijn goudhaantje erna weer beschikbaar is.

  Dit is pas de eerste keer dat Benteke geblesseerd uitvalt, sinds hij bij Aston Villa is. Lambert (foto) looft het doorzettingsvermogen van zijn goudhaantje. "Bij Genk speelde hij al veel voor hij naar ons kwam en daar kwamen ook nog de interlands bij."

  "Hij heeft het voorbije jaar heel veel gespeeld en kon nooit eens uitrusten. Hij klaagde echter nooit dat hij moe was en bleef maar gaan."