• home
 • video
 • pas verschenen

  Baeyens: "Profiteren van hoera-stemming"

  Servië is te sterk voor de Red Dragons van Dominique Baeyens op het EK.

  Een dag na de uitschakeling op het EK volleybal heeft bondscoach Dominique Baeyens zijn blik al weer naar de toekomst gericht. "We zitten goed qua talent, alleen op de positie van spelverdeler kan er een probleem komen."

  De Dragons verloren gisteren in de kwartfinale van titelhouder Servië, hoewel ze ook hun kansen hebben gehad. "Ik vind dat we in Europa momenteel tot de top 8 horen en dat is zeker een stap vooruit", zegt Baeyens.

  "Top 8 op een EK moet voortaan onze maatstaf zijn. Als ik hoor hoeveel weerklank onze resultaten en die van de vrouwen kregen, dan moeten we profiteren van deze hoera-stemming om meer mensen tot het volley aan te trekken."

  "We moeten zorgen dat de instroom in de topsportschool op niveau blijft. Je moet jongens de smaak van het volleybal geven door ze snel te leren smashen."

  Op korte termijn ziet Baeyens geen problemen voor de nationale ploeg. "Lecat en Rousseaux staan heel dicht bij het huidige niveau van de nationale ploeg."

  "Er zit ook in de jeugdselecties talent dat de aansluiting moet kunnen maken. De enige plaats waar we op termijn een probleem kunnen krijgen, is die van de spelverdeler. Ik hoop dat Valkiers een beter seizoen draait bij Maaseik en kan bewijzen dat hij er klaar voor is." Frank Depestele, dé man nu, is al 36 en blijft niet eeuwig meer.

  Baeyens wil het ijzer smeden nu het heet is. "Volley is geen mecenaat meer zoals 30 jaar geleden. Er is nu veel mediabelangstelling en daar moeten we gebruik van maken. Het is nu of nooit."