• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "WK is beloning voor mijn seizoen"

  Serge Pauwels werd pas afgelopen weekend bij de Belgische WK-ploeg gehaald, na het afhaken van Dries Devenyns. "Ik schik me in mijn rol", zegt Pauwels.

  "Ik zie dit WK als een beloning voor mijn seizoen. Het is zonde voor Dries Devenyns en Gianni Meersman dat ze er niet kunnen bij zijn, maar ik ben wel tevreden met mijn selectie", vertelt Serge Pauwels aan Sporza.

  "Ik hoop een goed WK te rijden. Ik zal tevreden zijn als ik mijn werk goed kan doen. Ik schik me in mijn rol. We moeten de tactiek nog bespreken, maar het lijkt me logisch dat ik in dienst van de ploeg rijd. Ik zie mezelf als helper en kan ook meegaan in een lange ontsnapping."

  "Ik hoor dat het parcours heel lastig is, maar we moeten er voluit voor gaan. Wij zijn toch het team van de uittredende wereldkampioen, dat is niet niks. Het is logisch dat we in de eerste plaats voor Philippe Gilbert rijden. Ik denk trouwens dat een outsider kan winnen, in een groepje van zo'n man of 20. Ik denk dan aan jongens als Kwiatkowski of Weening."