• home
 • video
 • pas verschenen

  Nationale wielerploeg omgedoopt tot Blue Birds?

  De Blue Birds trainen in Firenze voor het WK van zondag.

  De Rode Duivels, de Yellow Tigers, de Red Lions... elke nationale ploeg heeft tegenwoordig een bijnaam. Behalve onze nationale wielerhelden. De luisteraars van Radio 1 stellen Blue Birds voor.

  Uittredend wereldkampioen Philippe Gilbert en co rijden nu onder de noemer Belgian Cycling Team.

  Radiopresentator Jan Hautekiet en zijn team gingen op zoek naar een creatievere bijnaam voor de blauwe brigade. Ze stelden drie namen voor aan de luisteraars van Radio 1: Blue Wings, Blue Tornados en Blue Birds. Die laatste is het geworden.

  Sporza-presentator Karl Vannieuwkerke reageert gevat op het voorstel. "We moeten zondag opletten dat onze kleine arme vogeltjes niet opgepeuzeld worden door een Zwitserse arend", verwijst hij naar favoriet Fabian Cancellara.