• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Had voor OP-QS moeten tekenen"

  Thomas De Gendt rijdt pas de 49e chrono in Firenze. "Een rampjaar."

  Thomas De Gendt reed een slechte WK-tijdrit, naar het beeld van zijn jaar. Vooral mentaal zit de Belg aan de grond. Hij heeft namelijk nog geen ploeg voor volgend jaar. "Als ik niet naar een WorldTour-ploeg kan, stop ik beter", zegt de Vacansoleil-renner vanuit Firenze.

  Vacansoleil houdt ermee op. Meer dan De Gendt zelf had verwacht, speelt zijn onzekere toekomst door zijn hoofd. Ook tijdens de koers. "Het is een rampjaar. Niet alleen door mijn prestaties, maar ook omdat er zo veel teams zijn die er na dit jaar mee stoppen."

  Omega Pharma-Quick Step twijfelt voor zijn laatste plaatsje tussen De Gendt en Jan Bakelants. "Als je naar dit jaar kijkt is Bakelants de beste. Kijk naar de laatste vijf jaar en het is andersom."

  "Ik heb spijt dat ik vorig jaar mijn buikgevoel niet heb gevolgd en toen al niet voor Omega Pharma-Quick Step tekende. Dat contract zou wel pas in 2014 ingaan. Dan had ik ook een groter loon gehad", zegt De Gendt.

  Naast Omega Pharma-Quick Step is ook Lampre nog (vaag) geïnteresseerd. "Buiten dat is het stil. Als het geen WorldTour-ploeg wordt, kan ik er beter mee stoppen."

  "Dan moet ik een slecht programma rijden en in al die eendagskoersen in België heb ik niets te zoeken. Ook die mogelijk nieuwe ploeg van Hilaire Van der Schueren is niks voor mij. Dan mag je 15 kermiskoersen per jaar rijden en daar voel ik me toch te goed voor."

  "Ik denk dat ik me ga inschrijven bij de post om als postbode de ronde te kunnen doen. Dan kan ik ook van thuis uit werken", lacht De Gendt wrang.