• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren: "Op kop rijden is geen schande"

  Johan Vansummeren: "Je kunt jezelf hier snel tegenkomen."

  Johan Vansummeren heeft met enkele andere Belgen getraind in Toscane. De winnaar van Parijs-Roubaix in 2011 is klaar om hard te werken voor de Belgische kopman(nen). "In de kleedkamer krijg je die waardering en dat is het enige dat telt", vindt de 32-jarige renner.

  Johan Vansummeren weet wat zondag van hem verwacht wordt. De renner van Garmin is "de meid van alle werk" binnen de Belgische ploeg. "Ik heb daar geen probleem mee", zegt Vansummeren.

  "Het is geen schande om hier op het WK op kop te moeten rijden. Vorig jaar in Valkenburg toen Philippe won, was dat een fantastisch gevoel."

  "In het voetbal krijgt een verdediger ook niet evenveel aandacht als Eden Hazard of zo. Maar in de kleedkamer krijg je wel die waardering en dat is het enige dat telt."

  "Dit jaar zullen we het WK niet domineren zoals vorig jaar. Als ik in de finale nog een gat kan dichtrijden, zijn dat de acties die deugd doen."

  "Je kunt hier jezelf snel tegenkomen"

  Vansummeren beseft dat het een slopend WK wordt met een zware plaatselijke ronde in Firenze. "Op deze omloop kun je jezelf snel tegenkomen, zeker als je te vroeg je pijlen verschiet."

  "We hebben nog niet gesproken over de taakverdeling. Daar hebben we nog tijd genoeg voor. Bondscoach Carlo Bomans heeft het nog druk met de tijdrijders, vanaf donderdag heeft hij meer tijd."

  Vansummeren ziet het WK op een bepaalde manier verlopen. "Ik denk dat er snel een vroege vlucht zal wegrijden en dat dan de koers op slot zal gaan. Pas in de laatste ronden zal de gaskraan opengedraaid worden."

  "Ik ben goed uit de Ronde van Spanje gekomen, ik voel mij nog fris. Hopelijk kan Philippe zijn titel verlengen. Hij was goed in de Vuelta en heeft de juiste ingesteldheid voor een eendagskoers."