• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG mist Thiago Silva tegen Anderlecht

  Thiago Silva was duidelijk teleurgesteld toen hij het veld verliet.

  Thiago Silva, de kapitein van de Franse landskampioen PSG, is zes weken out. Hij mist zo al zeker de eerste confrontatie met Anderlecht in de CL.

  Vorig weekend speelde PSG de topper tegen Monaco en daarin moest Thiago Silva al na een kwartier de strijd staken.

  De 28-jarige Braziliaan liep een dijblessure op en liet zich vandaag onderzoeken. "Ik heb slecht nieuws, al kon het nog slechter", zegt een van de vaste waarden bij PSG. "De dokters verwachten dat ik een zestal weken aan de kant zal staan."

  De kapitein van Paris Saint-Germain mist zo het duel in Anderlecht in de Champions League op 23 oktober, op de derde speeldag. "Het wordt moeilijk zijn afwezigheid op te vangen", zegt trainer Laurent Blanc.

  Ook op de vierde speeldag, op 5 november, staat Anderlecht tegenover het Franse sterrenteam. Het valt af te wachten of Silva die wedstrijd haalt.

  Ibrahimovic blijft tot 2016 in Parijs

  PSG had ook goed nieuws te melden, want Zlatan Ibrahimovic blijft tot 2016 bij de Parijse ploeg. De spits heeft zijn overeenkomst met de club voor één jaar verlengd.

  "Ik zie geen ploeg die ambitieuzer is in Europa", zegt de Zweed. Ibrahimovic lag vorig jaar met dertig doelpunten aan de basis van de eerste landstitel sinds 1994 voor PSG. Dit seizoen wil hij meer: "Niets kan ons tegenhouden, we gaan voor de winst in de Champions League."